Одржати стабилан буџет и у 2018. години

26.12.2017.

Општина Вишеград за 2018. годину оријентисана је на реализацију започетих пројеката, ефикасније кориштење расположивих ресурса и одржавање стабилности буџета, рекао је Срни начелник општинског Одјељења за финансије Његош Танасковић.

Танасковић је након данашње јавне расправе о буџету за наредну годину истакао да Приједлог буџета за 2018. износи 8.194.750 КМ, а да је предвиђени износ за инвестиције 1.230.467 КМ.

„Код предлагања буџета општине Вишеград за 2018. годину основа је уравнотеженост планираних буџетских прихода и примитка са планираним расходима и издацима, те значајна улагања у капиталне пројекте“, додао је Танасковић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће у наредној години средства бити усмјерена за изградњу инфраструктурних објеката на подручју општине Вишеград, за бригу о борачким категоријама, социјално угроженом становништву, те развој и јачање културе и спорта.

Он је додао да је један од задатака обезбјеђивање и стварање услова да општинска управа буде отворена и ефикасна, уз постизање циља да је она квалитетан сервис грађана и предузетника.

Јавној расправи о буџету данас су присуствовали представници јавних установа, удружења грађана и других корисника буџета општине Вишеград.

СРНА