Одржано такмичење у спортском риболову

10.06.2017.

У Вишеграду је данас одржано такмичење у спортском роболову удицом на пловак, у организацији удружења „Дринска језера“ из Вишеграда, „Жељезница“ из Источног Сарајева и „Пиштица“ из Хан Пијеска.

Такмичење је одржано у селекцијама до 15, до 20 година и у сениорској конкуренцији, а сва удружења су одржала засебна такмичења.

Из Удружења „Дринска језера“ из Вишеграда у категорији сениора прво мјесто освојио је Младен Ћуповић, друго мјесто Војислав Ђурић, а треће мјесто припало је Небојши Савићу.

У категорији јуниора прво мјесто припало је Слободану Савићу, друго мјесто Ђорђу Баранцу и треће мјесто Младену Пјевчевићу.

У категорији пионира прво мјесто освојио је Никола Андрић, друго мјесто Филип Пецикоза, а треће Младен Марковић.

Удружење „Пиштица“ из Хан Пијеска одржало је такмичење у категорији сениора, а прво мјесто припало је Рајку Митровићу, друго мјесто Игору Краљевићу, а треће Милораду Јовичевићу.

У Удружењу „Жељезница“ прво мјесто у селекцији сениора припало је Сави Берјану, друго мјесто Момчилу Вујевићу и треће Срђану Берјану.

У селекцији до година 15 прво мјесто припало је Михаилу Гајићу, друго мјесто Ани Клепић и треће мјесто Јовани Митровић.

Предсједник Удружења „Дринска језера“ Александар Којић рекао је да је ово традиционално такмичење, које је окупило око 30 такмичара.

„Ријека Дрина има услове за све врсте такмичарског спорта и једна је од најбољих у БиХ“, додао је Којић.

Он је захвалио општини Вишеград, предузећу „Хидроелектране на Дрини“ и предузећу „Комуналац“ из Вишеграда, који су помогли ово такмичење.

Првонаграђени Никола Андрић из Вишеграда рекао је да је ово његово прво такмичење.

„Упецао сам око 20 риба, тежине 1.500 грама“, додао је Андрић.

Предсједник Спортско–риболовног савеза БиХ Ђорђе Клепић рекао је да Вишеград има све услове за бављење риболовом свјетског ранга.

Клепић је најавио државно првенство Републике Српске у спортском риболову, које ће бити одржано 1. јула у Вишеграду.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уручио је медаље најбољим учесницима.

СРНА