Одржано књижевно вече на ћуприји

30.06.2017.

На вишеградској ћуприји вечерас је у оквиру манифестације „Вишеградска стаза“ одржано књижевно вече на којем су своје стихове говорили пјесници из Републике Српске и Србије.

Пјесник Љубивоје Ршумовић рекао је да је увијек лијепо искуство бити са колегама на овако лијепом и инспиративном мјесту.

„Оно чиме се деца фасцинирају у најранијем детињству јесу књиге и та фасцинација остаје до краја живота. Предложио бих, али и законом озваничио, да свака кућа у којој се рађају деца мора да купи књиге, а ако нема зато новца да држава купи књиге“, додао је Ршумовић.

Он је додао да ће дјеца читати књиге ако се буду играла са њима у најранијем дјетињству.

Пјесникиња Мирјана Булатовић рекла је да је ова манифестација велика борба за културу, очување, опстанак у којој радо учествују.

„Сви предели који су доживели критично доба, схватили су да је култура питање опстанка и питање самоодржања“, додала је Булатовићева.

Професор српског језика и књижевности Дијана Инђић Милошевић рекла је да је свим књижевницима заједничко то да исказују своје мисли и осјећања, жеље и наде писаном ријечју.

„На ‘Вишеградску стазу’ закорачили су велики пјесници Љубивоје Ршумовић, Мирјана Булатовић, Дејан Алексић, Моша Одаловић, Миленко Јевђевић, као и пјесници из Вишеграда Драгица Грбић и Петроније Шимшић“, додала је Милошевићева.

Он је истакла да „Вишеградска стаза“ доприноси културном развоју града. „Ово су сјајни дани у нашем граду који окупљају културне раднике из различитих крајева свијета“, рекла је Милошевићева.

СРНА