Одржано хуманитарно- књижевно вече Бранкице Дамјановић

16.11.2023.

У Андрићграду је одржано хуманитарно-књижевно вече Бранкице Дамјановић, а прикупљено је око 3.600 КМ за лијечење Стефана Ђурића из Вишеграда, који је непокретан.

Дамјановићева је рекла да је прихватила позив Вишеграђана да гостује у овом граду.

„Било је промоција широм региона, али нисам долазила у Вишеград. Позив сам радо прихватила и драго ми је да су људи дошли у овом броју и драго ми је да можемо помоћи младом човјеку“, истакла је Дамјановићева.

Она је нагласила да је публици у биоскопу „Доли Бел“ представила пет збирки кратких прича „Добро је“, „Не бих ово могла без тебе“, „Рукопис мога брата“, „Сетила се мајке“ и „Рекла ми је волим те“.

Модератор књижевне вечери је била Оливера Марковић, која ја рекла да ово вече говори о ауторки, о њеној души, истичући да она у својим дјелима „исписује живу рефлексију“.

Организатор овог догађаја Ивона Пејовић рекла је да су са пуно воље да помогну младом Стефану Ђурићу, контактирали Бранкицу Дамјановић, чија дјела су блиска свима.

„Показало се да је њена воља и емпатија изузетна. Ту је са свим својим порукама које дају снагу и оптимизам, прије свега Стефану, да није сам на свом путу оздрављења“, истакла је Пејовићева.

Она је навела да је прикупљено око 3.600 КМ, а вече је организановано уз подршку општине Вишеград.

Музичка пратња на хуманитарно-књижевној вечери била је ученица Мирна Карабатак.

Стефан Ђурић /31/ из Вишеграда је почетком године на раду повриједио кичму и остао непокретан. Лијечење је у првим мјесецима донијело напредак и позитивне резултате, али је због недостатка новца враћен на кућну његу.

Стефану је неопходна континуирана терапија и медицинска њега, те је потребно да се што прије врати на Институт „Др Мирослав Зотовић“.

СРНА