Одржана свечана академија поводом Дана и крсне славе општине

20.09.2023.

У Вишеграду је вечерас одржана свечана академија, поводом крсне славе општине Мале Госпојине, на којој су додијељене повеље заслужним грађанима и појединцима који су у разним сферама допринијели развоју ове локалне заједнице.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић рекао је да је у овој општини реализован низ значајних пројеката који ће допринијети квалитетнијем животу грађана и бити основ за даљи развој ове локалне заједнице.

Ђуревић је захвалио грађанима који су помогли да Вишеград данас буде боље и љепше мјесто.

Повеље су добили директор Универзитетско-клиничког центра Фоча Радмил Марић, директор Опште болнице из Ужица Драган Дамјановић, власник фабрике обуће „Бема“ Маринко Умичевић, директор Дома за лица са инвалидитетом Перо Крстић.

Добитници Повеља су и Митрашин Јовановић за допринос у развоју и афирмацији туризма, као и спортисти и спортски радници Ивана Остојић, Драгољуб Видачић, Слободан Клипа, Славица Пецикоза, Гедеон Гузина, Далибор Илић, Жељко Мољевић, те спасилачка служба „Волф“ из Фоче.

Директор Опште болнице Ужице Драган Дамјановић захвалио је општини Вишеград на признању које је, како каже, веомо значајно за ову установу.

„У своје име и у име колега могу да кажем да ћемо увек бити на располагању грађанима општине Вишеград“, нагласио је Дамјановић.

Власник фабрике обуће „Бема“ Маринко Умичевић Повељу је добио у знак захвалности за пружање помоћи у побољшању квалитета живота корисника Дома за лица са инвалидитетом Вишеград.

У музичком дијелу програма наступио је бенд „Катера“ из Источног Сарајева који је извео неколико духовних, етно и поп нумера.

СРНА