Одржана Скупштина Спортско – риболовног савеза Републике Српске

30.03.2019.

У Вишеграду је данас одржана Скупштина Спортско-риболовног савеза Републике Српске и обиљежено 25 година његовог рада.
Предсједник Скупштине Спортско-риболовног савеза Републике Српске Боро Митрић рекао је да су на данашњој сједници усвојени извјештаји из 2018. године и донесени планови за ову годину.

„Данас смо дефинисали и разматрали проблеме који муче наша риболовачка друштва широм Републике Српске, како би пред ресорно министарство ишли са конкретним ставовима, а дефинисали смо и припрему за измјену Закона о рибарству Републике Српске“, истакао је Митрић.

Митрић је навео да је основа за рад свих риболовачких друштава у Републици Српској дефинисање рибне основе и да је то обавеза ресорног министарства.

Он је додао да Спортско-риболовни савез Републике Српске има веома добру сарадњу са свим риболовачким друштвима у Српској.

Предсједник Управног одбора Спортско-риболовног савеза Републике Српске Милован Живковић рекао је да је потребно пронаћи начин системског рјешења за помоћ риболовачким друштвима у њиховом функционисању.

„Ми као удружење грађана водимо рачуна о очувању природе и свих природних ресурса, о очувању вода и презентацији Републике Српске. Свјесни смо да је стратешко опредјељење и Владе Републике Српске и свих њених грађана производња електричне енергије, међутим, изградња многих мини-централа на нашим ријекама наноси огромну штету и природи и рибљем фонду“, нагласио је Живковић.

Он је истакао да се у Савезу доста ради на порибљавању ријека, као и да су сви рибочувари у сталном радном односу.

Потпредсједник Управног одбора Спортско-риболовног Савеза Републике Српске Александар Којић рекао је да је Риболовачко удружење из Вишеграда веома активно у организацији такмичења у риболову.

„Ове године у септембру у Вишеграду биће одржан куп Републике Српске у дисциплини пловак, а планиран је и куп јадранско-подунавских земаља у дисциплини фидер“, истакао је Којић.

СРНА