Одржана сједница Савеза општина и градова

14.12.2018.

Чланови Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске, разматрали су данас, између осталог примјену Закона о локалној самоуправи у погледу ограничења броја запослених у јединицама локалне самоуправе.

Потпредсједник Савеза општина и градова Младен Ђуревић рекао је да је постигнут договор да се у наредних мјесец дана све општине и градови огласе са приједлогом како би требало да изгледа измјена у вези са бројем запослених радника у локалној самоуправи и роком за спровођење тог закона.

„Већина општина има проблем са бројем запослених и ми ћемо покушати уз приједлоге локалних заједница, које ће свака локална заједница доставити Савезу општина и градова да пролонгирамо рок за провођење закона као и да се повећа број запослених који је до сада био три радника на 1000 становника“, додао је Ђуревић.

Предсједништво је разматрало иницијативу Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији, те нацрт буџета Републике Српске за 2019. годину и програм економских реформи за период 2019-2021. године.