Одржана промоција књиге „Где сам то погрешила“

04.02.2017.

У књижари „Или – или“ у Андрићграду одржана је промоција књиге „Где сам то погрешила“, аутора Љиљане Шарац.

„С обзиром да је моја прва књига историјска и да се бави породицом Бранковић, одлучила сам да напишем нешто сасвим другачије, а у исто вријеме да буде увјерљиво, проживљено и искрено“, рекла је Шарац и додала да је посегнула у писању за оним што је блиско, а то је прича о пријатељству и прича о времену које нас мрви, руши, не даје нам времена да застанемо, а онда то плаћамо својим душевним миром.

Она истиче да је главна јунакиња овог романа љекар психијатар који прича о томе како ово време има тешко бреме и даје савет свима нама да треба застати, да треба попити шољицу кафе, да треба прошетати, путовати и наћи неко мало слатко задовољство да се ресетујемо од свакодневних наноса и проблема које нам живот носи.

„Ми смо људи претходног вијека, а овај вијек је донио многе промјене, које је тешко пратити. Заправо, створила се једна блокада у комуникацији, људи су се отуђили,живот је превише брз, нема се времена да се стане и поразговара“, додала је Шарац.

Она је напоменула да је постао проблем у друштву, јер немамо коме да се похвалимо и изјадамо, јер сви користимо телефон и компјутер, а све ријеђе позивамо пријатеље.

„У овој књизи то посебно наглашавам да дјеца треба да имају најбољег друга, да треба да имају кућног љубимца и окриље породице које нас чини сигурним и стабилним“, додала је Шарац.