Одржана практична обука за малинаре

16.03.2018.

У Вишеграду је у оквиру зимске школе за малинаре одржана практична обука за прољетне радове у малињацима у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Представник Министарства Драган Бејатовић рекао је да су произвођачи упознати о практичним радовима у малињаку кроз два предавања, те да је у првом тема била климатске промјене, јер је то један од проблема са којима се сусрећу малинари на овом подручју.

„На другом предавању радили смо заштиту и ђубрење. То су двије ставке на које морамо да обратимо пажњу на тим предавањима, као и оријентационе програме исхране и заштите ради што бољег квалитет малине и што бољих малињака“, додао је Бејатовић.

Он је истакао да произвођачи могу да науче оно што је до сада наука рекла о производњи ове културе и додао да на подручју општине Вишеград има добрих малинара и малињака.

„Потребно је искуство, много рада и учења, поготово што се тиче исхране и заштите, јер сваке године долазе нова, боља ђубрива и бољи препарати“, поручио је Бејатовић.

СРНА