Одржана Конференција беба

02.07.2017.

У Андрићграду је вечерас одржана Конференција беба, на којој је изабрано предсједништво беба које ће предсједавати наредних годину дана.

За најмлађу бебу изабран је Виктор Симић рођен 16. јуна ове године, за најстарију бебу изабрани су близанци Валерија и Лидија рођене 29. јуна прошле године, а за бебе са највише браће и сестара изабрани су Манигода Милош и Милица. Сви су награђени новчаним наградама.

Организатор Општина Вишеград је, у сарадњи са спонзорима са подручја ове општине, обезбиједила пригодне поклоне за све бебе, а у такмичењу беба у пузању награђени су сви учесници.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово једна од најљепших манифестација које се организују на подручју ове општине.

„Општина ће наставити са подстицајима наталитета како би подстакли да наталитет буде већи, а буџетом је предвиђено више од 100.000 КМ“, нагласио је Ђуревић.

Он је додао да је циљ ове манифестације која доприноси промоцији породице да се рађа што више дјеце.

Сњежана Тадић, мајка најстаријих беба, каже да им награда коју су добили значи много. „Имам четворо дјеце и захваљујем на дивно организованој манифестацији“, рекла је Тадићева.

Свјетлана Симић, мајка најмлађе бебе, рекла је да је изузетно срећна што се остварила у улози мајке. „Захваљујем начелнику општине на награди и овој манифестацији која је организована, а окупила је све бебе са подручја наше општине“, додала је Симићева.

У музичком дијелу програма наступили су чланови дјечијег хора „Сунце“ и плесна група обданишта „Невен“ из Вишеграда.

СРНА