Одржана Јавна расправа о Нацрту Стратегије развоја општине Вишеград

13.11.2018.

У скупштинској сали данас је одржана Јавна расправа о Нацрту Стратегије развоја општине Вишеград за период од 2018. до 2027. године.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је дио пројеката који је предвиђен овом стратегијом већ започет, а да се у наредној години креће са реализацијом осталих за које постоји пројектна документација, али и да се за одређене спремају потребне дозволе и сагласности.

„На прољеће наредне године почиње реконструкција главне и споредних улица, изградња великог дјечијег игралишта са помоћним стадионом, у току је реконструкција Градске пијаце, а приводи се и крају пројекат отвореног базена поред бање „Вилина Влас“, истиче Ђуревић.

Он је напоменуо да су сва средства које је општина Вишеград добила од Владе Републике Српске усмјерена на пројекте који су и кандидовани и да се захваљујући подршци Владе у сљедећој години креће са реализацијом нових пројеката.

„На основу тога можемо рећи да општина Вишеград има један веома повољан и значајан положај какав до сада није имала, на радост свих нас који живимо у нашој општини“, наглашава Ђуревић.

Према ријечима Самосталног стручног сарадника за локални развој у општини Вишеград Радмила Михајловића, општина Вишеград фокусирана је на неколико ствари којe би билe основна подршка побољшању квалитета живота грађана и подршка инвестицијама и економији.

„Циљ општине Вишеград јесте да побољша локалну привреду путем развоја прерађивачке индустрије, туризма и пољопривреде, да унаприједи све јавне услуге од саобраћаја, урбане инфраструктуре, здравствене и социјалне инфраструктуре и јавне расвјете, а трећа ствар је заштита животне средине како би на одржив начин користили све наше природне ресурсе и како не би на уштрб економског развоја нарушили нашу животну средину“, казао је Михајловић.