Одржана 24. редовна сједница СО Вишеград

04.06.2018.

На данашњој 24.редовној сједници Скупштине општине Вишеград одборници локалног парламента усвојили су нацрт ребаланса буџета ове општине  за 2018. годину у износу од 10.073.000 КМ, као и информацију о извршењу буџета општине за прва три мјесеца ове године у износу од  око 2.200.000 КМ.

Начелник вишеградске општине Младен Ђуревић је рекао да је хидрологија ове године много боља него протекле па се стога указала потреба за израдом нацрта ребаланса буџета, који ће према његовим ријечима бити дат на усвајање на наредном засједању на основу одређених сагласности од Министарства финансија Републике Српске.

Он  је навео да је, између осталог,  усвојена Одлука о начину и условима давања у закуп непокретности без плаћања посебне накнаде.

„ Добра вијест је да ће у Вишеграду ускоро почети са радом фирма која ће се бавити рециклажом разних материјала, на основу чега ћемо успјети да се ријешимо отпада који до сада није био рециклиран, а првенствено пластике“, потврдио је Ђуревић.

Према његовим ријечима, фирма ће бити јединствена на територији Босне и Херцеговине, чиме ће бити омогућено запошљавање одређеног броја људи.

Поред осталог усвојена је и одлука о оснивању гробља у Трновачама, којом се даје Комуналном предузећу на управљање, додао је Ђуревић.

Он је овом приликом казао да су на данашњем засједању усвојени сви извјештаји о годишњим пословањима јавних предузећа и установа чији је оснивач општина Вишеград.

„ На крају сједнице усвојена је и информација о остваривању здравствене заштите у раду Дома здравља за период прошле године. Није баш завидна ситуација јер је много обољелих од најтежих болести па је из тог разлога директорица ове установе апеловала на све грађане да превентивно долазе на прегледе и контроле у циљу смањења разних обољења“, истакао је Ђуревић.Шеф клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић  је рекао да је поред бројних коментара од стране опозиције , редовна 24.сједница Скупштине општине Вишеград протекла и у конструктивној атмосфери.

„ Планирано је да ће се са ребалансом буџета посветити пажња бројним новим пројектима, који подразумијевају наставак изградње нове расвјете, асфалтирање градских и приградских путева, радиће се на поправци индустријске зоне у Добруну због бројних привредних субјеката на овој територији“, изјавио је Андрић.

Он каже да је у наредном периоду планирана и реконструкција  градске пијаце која ће бити модерна и омогућиће боље услове за продају производа.

Радио Вишеград