Одржан Школски јесењи сајам

10.11.2018.

У Основној школи „Вук Караџић“ одржан је Трећи школски јесењи сајам, на којем су ученици продавали своје радове, а од сакупљеног новца планирана је набавка дидактичког материјала.

Директор школе Момир Радојичић рекао је да су у организацију сајма укључени сви ученици из централне и подручних школа и одјељења.

„Прије свега, нагласак је на креативности, дружењу, а уједно и да стекнемо финансијску корист и да набавимо нешто од дидактичког материјала за школу“, истакао је Радојичић.

Он је додао да су подршку овом сајму дали сви ученици, њихови родитељи, али и општина и остали привредни субјекти у граду.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће општина Вишеград и убудуће да помаже овакве манифестације, што је чинила и до сада.

„У овој и претходној години смо много тога урадили за школу, за нашу дјецу, наставнике, родитеље. То нас јако радује. Свједоци сте да смо урадили у обје фискултурне сале гријање уз помоћ Амбасаде Јапана у БиХ, измијенили фасаду, замијенили комплетну столарију. Истакао бих и несебичну помоћ Хидроелектране Вишеград, не само за ову школу него и све друге објекте од друштвеног значаја“, рекао је Ђуревић.

Учитељица Жељана Пејовић рекла је да су ученици припремили разне украсе, тегле са јесењим мотивима, а видљива је била велика заинтересованост ученика у припреми за сајам.

„Посјећеност је велика и ово је једна врло лијепа манифестација. Од новца прикупљеног са сајма, планирамо да купимо оно што је најнеопходније и што ће бити корисно за све ученике“, истакла је Пејовићева.

СРНА