Oдржан састанак Актива директора предшколских установа у Републици Српској

02.10.2017.

У хотелу Андрићев Конак у Вишеграду одржан је састанак Актива директора предшколских установа РС на којем је између осталог разматрана анализа почетка рада у предшколским установама, правилника о пријему радника у радни однос као и припреме за почетак рада у школској 2017-2018 години.

Председник Актива директора предшколских установа РС Вукомир Станковић рекао је да је циљ састанка био разматрање како да се локалне заједнице што више приближе дјеци и дјечијим установама као и да у наредном периоду што више дјеце буде обухваћено програмом пропреме за школу.

Директор дјечијег обданишта „Невен“ у Вишеграду Данка Митровић истакла је да је ова установа у сарадњи са општином Вишеград организатор овог састанка те да је ово добар повод да се анализирају сви недостатци у раду предшколских установа.

„Надам се да ће се из овог дружења изродити многа конструктивна рјешења“ додала је Митровићева.

Замјеник начелник општине Вишеград Младенко Тасић рекао је да општина и кроз буџет али кроз друге видове активности помаже рад дјечијег обданишта „Невен“.

„Од самог почетка ове године ми смо урадили неколико ствари које су од великог значаја за ову установу. Између осталог набавили смо нове постељине за малишане који бораве у обданишту а које су биле веома старе и дотрајале. Тренутно се ради на санацији степеништа испред обданишта а санираће се и један дио фасаде“ истакао је Тасић, додајући да ће општина и даље наставити да на прави начин показује да брине не само о малишанима предшколског узраста него и дјеци која иду у школу.

Састанку у Вишеграду присуствовали су сви директори предшколских установа из Републике Српске.

Радио Вишеград