Одржан родбински састанак у Дому за лица са инвалидитетом

08.06.2019.

У Дому за лица са инвалидитетом у Вишеграду, у којем је смјештено 180 корисника из цијеле БиХ, одржан је родбински састанак, те је тим поводом приређен пригодан програм у којем су наступиле кориснице ове установе.

Директор Зоран Васиљевић рекао је кориснице у овој установи имају смјештај, социјално-медицинску рехабилитацију и радионице да би се радно оспособљавале, што је за њих најважније.

Он је захвалио начелнику општине за сарадњу и помоћ коју пружа овој установи, као и ресорном министарству и Влади Републике Српске.

Главна медицинска сестра Мирјана Боровчанин рекла је да кориснице Дома имају адекватну примарну здравствену заштиту, коју проводе медицински техничари, његоватељице, уз консултацију породичног љекара из вишеградског Дома здравља, као и консултатне из различитих области.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је да овај завод јединствен у Републици Српској и у БиХ, те да добру сарадњу има и са локалном заједницом која на разним манифестацијама промовише рукотворине корисница.

Дом за лица са инвалидитетом у Вишеграду основан је 1963. године.

Родбинском састанку, осим представника локалне власти, присуствовали су најближи сродници и представници центара за социјални рад.

СРНА