Одбојкашки клуб „Хе на Дрини“ – нови прволигаш Српске

31.03.2024.

Одбојкашице Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“ из Вишеграда од наредне сезоне такмичиће се у Првој лиги Републике Српске, након што су побиједиле екипу „Гласинац“ са Сокоца 3:1.

На завршном турниру Друге лиге Републике Српске за одбојкашице који је вечерас окончан у Вишеграду за најбољег играча турнира проглашена је Ивана Плећић из Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“.

Спортски директор Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“ Јово Сарић рекао је да је испуњен циљ и да је ово велики успјех за вишеградску одбојку.

„Потрудићемо се да се добро припремимо за наредну сезону како не би био кратак боравак у Првој лиги Републике Српске. Мислимо да својим квалитетом, а и да овај град заједно са нама то заслужује“, истакао је Сарић.

Капитен екипе одбојкашица Клуба „ХЕ на Дрини“ Наталија Филиповац рекла је да је одлучујућа утакмица била веома тешка и неизвјесна, али да су Вишеграђанке успјеле да испуне свој циљ.

„Честитала бих мојим саиграчицама за труд који су уложиле како би оствариле овај успјех, а честитам и противничкој екипи за фер борбу“, истакла је Филиповац.

Најбоља играчица турнира Ивана Плећић захвалила је за титулу која јој је додијељена и рекла да је веома поносна, али да свега тога не би било без њених играчица и клуба.

„Сви заједно су дали све од себе да постигнемо овај успјех“, нагласила је Плећићева.

Пехар је новом прволигашу уручила члан Управног одбора Одбојкашког савеза Републике Српске Ивана Николић из Рогатице.

Турнир је отворио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који је учесницима пожелио добродошлицу и пријатан боравак у Вишеграду и пожелио пуно успјеха у такмичењима.

СРНА