Од сутра наставак вакцинације

24.01.2022.

У вишеградском Дому здравља од сутра се наставља имунизација против вируса корона, а директор ове здравствене установе Снежана Ђуровић најавила је да су грађанима на располагању прва и бустер доза вакцина „фајзер“, „спутњик ве“ и „синофарм“.

„Прву, односно бустер дозу сутра ће у својим породичним тимовима добити они који су одабрали вакцинацију `фајзером`, у сриједу, 26. јануара који су се опредијелили за `спутњик ве`, а у четвртак, 27. јануара биће вакцинисани грађани чији је избор кинеска вакцина `синофарм`“, навела је Ђуровићева.

Она је апеловала да се сви који су се пријавили за вакцинацију, обавијесте свог љекара о евентуалним контактима са инфицираним лицима у протеклих 20 дана јер, како је рекла, боље је одложити вакцинацију за седам дана него ризиковати.

Када је ријеч о пацијентима који су примили двије дозе „астра зенеке“, они као бустер дозу могу примити „фајзер“ или „модерну“, које ће, након што се пацијенти пријаве у свој тим, бити допремљене у Дому здравља, рекла је Ђуровићева.

Она је позвала грађане да, уз вакцинацију, поштују прописане епидемиолошке мјере.

Вакцинација ће почети од 7.30 часова, прије почетка рада ковид амбуланте.

СРНА