Очишћен пут према Вишеградској бањи

27.08.2017.

У организацији општине Вишеград и Рехабилитационог центра „Вилина влас“ успјешно је реализована акција чишћења пута Сасе-Вишеградска бања у којој су учествовали радници вишеградских предузећа и омладина.

Вршилац дужности директора рехабилитационог центра „Вилина влас“ Душана Буквић рекла је да је ово само дио пројекта да се пут према бањи оспособи на прави начин и да та дионица буде урађена, а у ком пројекту учествују општина Вишеград и радна јединица Романија путева.

„У овој акцији учествују и друга предузећа из Вишеграда, која је врло масовна. Ово је одлично да је пут урађен онако треба, а и гости су презадовољни“, додала је Буквићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изразио је задовољство великим одзивом омладине и нагласио да ће општина наставити са оваквим акцијама.

„Окупили смо се да средимо овај пут који води до нашег бисера туризма, а то је бања. Радови на другој дионици реконструкције пута према бањи биће завршени до 20. септембра“, истакао је Ђуревић.

Он је рекао да се велики број омладине одазвао да овом путу врате сјај који је некада имао. „Надам се да ће овај примјер подстаћи све и у другим градовима. Ми ћемо да наставимо овакве акције, јер сматрамо да друштвени рад не може да шкоди“, додао је Ђуревић.

Подршку у чишћењу су дали и радници Хидроелектране Вишеград.

Вршилац дужности директора предузећа „Хе на Дрини“ Недељко Перишић рекао је да је акција покренута у циљу промоције туристичких капациетета општине Вишеград, а на иницијативу наченика општине Вишеград.

„Лијепо је видјети велики број младих људи, спортиста, студената који су препознали потребу да на једна скороман начин допринесу бољој афирмацији и бољем предстаљању туристичких капацитета“, истакао је Перишић.

У акцији чишћења учествовали су и радници општине, предузећа Хидроелектране Вишеград, Рехабилитационог центра и велики број вишеградске омладине.

СРНА