Обустављена изградња Аква парка

08.12.2016.

Изградња Аква парка у Вишеграду данас је обустављена, јер пројекат нема одобрење за градњу, рекла је општински урбанистичко-грађевински инспектор Љиљана Ћиковић.

Она је навела да су издати локацијски услови и да су грађевински радови, чији је извођач предузеће ,,Романијапутеви“ са Сокоца, а инвеститор општина Вишеград, почели 7. јуна, што је и уведено у грађевински дневник.

Ћиковићева је рекла да је ово њен први излазак на градилиште и да је урађен записник, док ће рјешење о обустављању радова накнадно бити урађено.

Шеф градилишта Богдан Ђукановић рекао је да за овај пројекат постоји уговор и тендер, те да су радови били у току, иако је било прекида због колектора, подземних вода и канализација.

,,У грађевинском дневнику смо то евидентирали и када су се стекли услови радови су настављени“, рекао је Ђукановић и додао да је завршено око 50 одсто радова.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је пројекат ,,Аква парк“ почео да се реализује без ријешених имовинских односа и грађевинске дозволе, те да нема економску оправданост.

СРНА