Обнављање фасада, ускоро љепше зграде

31.03.2018.

Општина Вишеград са 110.000 КМ суфинансира пројекат обнове фасада на укупно 12 стамбених зграда у Вишеграду, рекао је Срни начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Вишеград Александар Ђукановић.

Он је истакао да је до сада у оквиру овог пројекта обновљена фасада на осам зграда, а укупно четири стамбене зграде ће бити обновљене током ове године.

„Намјера је да се, заједничким улагањем општине и станара, уљепша изглед града и постигне већи степен енергетске ефикасности“, рекао је Ђукановић.

У току су радови на уређењу стамбене зграде у Улици Војводе Степе, које општина суфинансира са 10.395 КМ, а станари су обезбиједили 4.455 КМ.

Осим објеката у Улици Војводе Степе, преостало је да се уради фасада на згради у Улици Ужичког Корпуса, у Улици Краља Петра Првог и санација крова у Улици Краља Петра Првог.

Ђукановић је подсјетио да за радове на визуелном изгледу и повећању функционалности објекта општина издваја 40 одсто, а заједница етажних власника 60 одсто средстава.

Радове на објектима са оштећењима која могу да угрозе безбједност пјешака – дотрајале стрехе, олуке и фасаде општина суфинансира са 70 одсто, а заједница етажних власника са 30 одсто средстава.

СРНА