Објављена прелиминарна ранг листа за стипендије

02.02.2018.

Општина Вишеград објавила је данас прелиминарну ранг листу стипендиста, према којој ће бити додијељено 67 стипендија.
Према наводима Комисије за додјелу стипендија, на конкурс за додјелу стипендија општине Вишеград пристигле су 124 пријаве студената у академској 2017/2018. години, који су конкурисали за једну од четири категорије стипендија.

У категорији успјешних студената додијељене су 24 стипендије и по једна стипендија у категорији студената из породице погинулих бораца и успјешних студената током средњошколског образовања. У категорији студената по основу посебног и социјалног статуса додијељена је 41 стипендија, наводе у Комисији.

Стипендија на мјесечном нивоу износи 120 КМ, а исплаћује се у десет једнаких мјесечних рата.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће на наредној сједници Скупштине општине дати приједлог да сви студенти који су испунили услове добију стипендију.

„Услове конкурса није испунило 18 студената, док је њих 39 испунило услове, али су приликом рангирања остали `испод црте`. Ми ћемо настојати да обезбиједимо средства за стипендије у мањем износу и студентима који су испунили услове, како би их подстакли на даљи рад и учење“, најавио је Ђуревић.

Он је истакао да је ово још један вид подршке образовању младих људи са подручја општине Вишеград.

Прелиминарна ранг листа стипендиста доступна је на линку  Прелиминарна ранг листа за стипендије и на огласној табли општине Вишеград.

СРНА