Обиљежено 20 година Друштва библиотекара Српске

02.06.2017.

Друштво библиотекара Републике Српске данас је Народној библиотеци „Веселин Маслеша“ из Лакташа уручило награду „Ђорђе Пејановић“, као најбољој библиотеци у Републици Српској, а Бојани Милошевић из Бањалуке и Драгану Крагуљу из Приједора, као најбољим библиотекарима у Српској.

На свечаности, која је поводом обиљежавања 20 година Друштва библиотекара Републике Српске одржана у Вишеграду, награде су уручене и најбољим менаџерима у библиотекарству – Мари Ећим из Приједора и Негосави Стјепановић из Зворника.

Предсједник Друштва библиотекара Републике Српске Стојка Мијатовић рекла је поводом обиљежавања јубилеја да се Друштво у протеклих двадесет година наметнуло као регионални лидер у библиотекарству.

„Сва друга, укључујући и инострана друштва почела су узимати учешће у стручним и научним скуповима како би дали одговоре на нека важна питања у струци и створили услове за организован наступ у будућности“, истакла је Мијатовићева.

Она је додала да су библиотекари народних, школских, високошколских и специјалних библиотека успјели да се организују и покажу као незаобилазна снага, без које се не може планирати будућност.

Честитајући јубилеј, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић пожелио је Друштву библиотекара Српске успјех у даљем раду.

„Желим да вам захвалим за све што чините и за добру сарадњу са локалном управом. Само заједно, можемо да стварамо квалитетна дјела и да кроз књиге и библиотеке очувамо најбољи дио баштине и националне свијести и културе“, рекао је Ђуревић.

На свечаности обиљежавања јубилеја Друштва библиотекара Српске, у музичком дијелу програма наступили су Маја Ђого и Анђела Ђерић.

СРНА