Обиљежено 10 година од оснивања Ауто-мото друштва

05.06.2019.

Ауто-мото друштво /АМД/ „Вишеград“ обиљежило је данас 10 година од оснивања, а на свечаној сједници подјељене су захвалнице за посебан допринос раду овог друштва.

За посебан допринос раду АМД „Вишеград“ захвалнице су добили општина, Дом здравља, Радио „Вишеград“, вишеградска Полицијска станица, Основна школа „Вук Караџић“ и Средња „Иво Андрић“, општински Црвени крст, Територијална ватрогасна јединица, као и Радио-телевизија Републике Српске и БН телевизија.

Захвалнице су добили и Мирко Манојловић, Крсто Липовац, Страјин Фуртула, Тања Новаковић, Драгутин Станчић и Бране Смиљић.

Секретар овог друштва Радован Липовац рекао је основни циљ пословања АМД „Вишеград“ је помоћ и пружање информација учесницима у саобраћају, те едукација младих.

Он је подсјетио да АМД „Вишеград“ једном годишње организује бесплатан технички преглед путничких возила.

„Осим тога, организујемо и провјеру спремности возила за зимске услове“, навео је Липовац.

Члан Скупштине Ауто-мото савеза Републике Српске Крсто Липовац подсјетио је да је АМД „Вишеград“ убрзо након оснивања сврстано међу најбоља друштва у Српској.

„Друштво помаже људима у саобраћају, онима чије је возило остало технички неисправно или који су имали саобраћајну незгоду. Одговорно је и за издавање међународних саобраћајних докумената, а дало је и огроман допринос унапријеђењу развоја саобраћајне културе, нарочито младих у овој локалној заједници“, нагласио је Липовац.

Начелник Полицијске управе Фоча Војислав Крунић истакао је да је сарадња између вишеградске Полицијске станице и АМД у протеклих 10 година била изузетно добра, те да је манифестована кроз низ заједничких програма.

„То се, прије свега, односи на унапријеђење саобраћаја кроз рад са дјецом из вишеградских школа, јер су они најризичнија група учесника у саобраћају“, нагласио је Крунић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ова локална заједница и АМД имају веома добру дугогодишњу сарадњу, те истакао значај Друштва за безбједност учесника у саобраћају, нарочито дјеце.

СРНА