Обиљежена слава општине

21.09.2019.

Општина Вишеград обиљежила је славу – Малу Госпојину.

У храму Успења Пресвете Богородице служена је литургија и ломљењен славски колач, након чега је од храма до зграде општине у Андрићграду прошла литија у којој је учествовао велики број грађана.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да прослава славе општине увијек на првом мјесту, јер је то традиција српског народа.

„Општина Вишеград ће његовати све наше обичаје док год има Срба“, истакао је Ђуревић и додао да је на прославу крсне славе дошао велики број гостију из Републике Српске, Србије, Црне Горе и Грчке.

Он је нагласио да је у претходне три године на подручју општине много тога урађено, а да ће у наредном периоду бити настављени пројекти који су започети, те отпочети са реализацијом нових.

Одборник града Зрењанин Ненад Јоксимовић рекао је да Зрењанин и Вишеград имају нераскидиву везу јер је много људи из Вишеграда за вријеме Другог свјетског рата дошло у Зрењанин, због чега је делегацији овог војвођанског града велика част да буду гости на данашњој свечаности.

Јоксимовић је подсјетио да Вишеград и Зрењанин остварују сарадњу на културном и спортском плану, а организују и заједничка дружења у лову.

На згради „Борово“ у главној вишеградској улици пуштен је у рад градски сат након више од 20 година.

У оквиру славских свечаности начелник општине уприличио је пријем за пензионисане раднике општинске управе.

На свечаној академији, синоћ су у Дому културе додијељене повеље заслужним појединцима.

СРНА