Обиљежена слава Борачке организације Вишеград

08.11.2020.

У Храму Рођења Пресвете Богородице у Вишеграду данас су служени литургија и парастос за погинуле борце, а потом су положени вијенци на централно спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата поводом Митровдана, славе Борачке организације.

Предсједник Скупштине вишеградске Борачке организације Александар Савић честитао је свим борцима славу Митровдан, коју ове године, како је напоменуо, прослављају у специфичним условима, без бораца.

„Надамо се да ће наредне године бити боље околности“, додао је Савић, те истакао како се труде да помогну колико могу борачким категоријама.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да се овај велики празник прославља уз сјећање на све ствараоце Републике Српске.

„Ово је дан када се сјећамо свих који су стварали Републику Српску, дан када не смијемо да заборавимо ниједног нашег борца, ниједног ратног војног инвалида. На нама је да чувамо Републику Српску за сва будућа покољења“, истакао је Ђуревић.

Обраћајући се вјерницима, свештеник Александар Топаловић изразио је захвалност свим људима који су допринијели да се овај храм обнавља и да добије ново рухо послије дугогодишњег постојања.

„Захваљујући вјерном народу и општини Вишеград успјели смо увести гријање, промијенити под, а кренули смо и у иконопис“, додао је Топаловић.

Вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима положили су представници општинске Борачке организације.

СРНА