Обиљежена крсна слава Српског соколског друштва „Соко“

13.05.2017.

Српско соколско друштво „Соко“ из Добруна, прославило је крсну славу Светог Василија Острошког у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци, недалеко од Вишеграда.

На слави су саопштени резултати конкурса за кратку причу о теми „Крсна слава у мом завичају“, коју сваке године расписује часопис за духовну и културну просвјету „Соко“ из Добруна.

Прво мјесто припало је Бранку Пјевићу из Источног Сарајева, друго мјесто припало је Слободану Ристовићу из Ужица, а треће Тањи Милутиновић из Београда.

Предсједник овог друштва Славко Хелета рекао је да ће крајем ове године изаћи из штампе први зборник десет награђених кратких прича.

„Специјално признање добио је аутор Ђорђе Вујанић из Срезојеваца, који је објавио књигу у нашој издавачкој кући“, додао је Хелета.

Он је напоменуо да су признања добили општина Вишеград, предузеће „Хидроелектране на Дрини“ Вишеград и најактивнији чланови Сокола.

Хелета је додао да „Соко“ окупља око 200 чланова.

„Свети Василије Острошки све нас је зближио и окупио иако многи покушавају да нас подијеле. Сви треба да се угледамо на живот Светог Василија који је много пропатио, али је увијек ишао за Богом. Зато и наш народ, слиједећи примјер Светог Василија Острошког, налази излаз и опстаје“, рекао је архимандрит Јован Гардовић

У синоћњем обиљежавању крсне славе учествовали су и чланови драмске секције „Сокола“ из Добруна.

СРНА