Обиљежена крсна слава „Хидроелектрана на Дрини“

27.01.2019.

Директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић рекао је данас да је 2018. била шеста најбоља производна година за 30 година рада овог предузећа.

Перишић је на свечаности, поводом обиљежавање славе предузећа – Светог Саве, рекао да је добру производњу и хидрологију 2018. године пратио и добар финансијски резултат.

„Прошле године у марту била је рекордна производња. Тада је произведено 193.930 гигават часова енергије“, навео је Перишић.

Он је истакао да „Хидроелектране на Дрини“ на вријеме измирују све обавезе према држави, добављачима, радницима и пословним сарадницима, те да је значај овог предузећа немјерљив.

„У прошлој години усвојен је нови закон о концесионим накнадама и пет општина добија ту накнаду од нашег предузећа. Ту обавезу измирујемо на вријеме“, рекао је Перишић.

Он је додао да су ово предузеће и „Електропривреда Републике Српске“ помогли већи број спортских и културних, као и манифестација хуманитарног карактера.

Предсједник Надзорног одбора предузећа Маја Антић рекла је да је предузеће пословало са добитком и да планирају инвестициона улагања.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је крсну славу свим запосленим радницима овог предузећа.

„Имамо веома добру сарадњу која ће бити настављена и убудуће“, додао је Ђуревић.

СРНА