Обиљежена крсна слава Борачке организације

08.11.2023.

Борачка организација општине Вишеград обиљежила је данас крсну славу Митровдан, а осим славског обреда, служени су литургија и парастос за погинуле борце у Храму Пресвете Богородице, те положени вијенци код централног спомен-обиљежја борцима погинулим током Одбрамбено-отаџбинског рата.

Предсједник Скупштине Борачке организације Вишеград Александар Савић честитао је крсну славу свим члановима, истичући да је овај дан прилика да се говори о борцима Војске Републике Српске, њиховом статусу и његовом побољшању у наредном периоду.

„У општини Вишеград, али и у цијелој Републици Српској доста тога је учињено, а чине се и даље велики напори како би се побољшао статус демобилисаних бораца Војске Републике Српске. Међутим, још нисмо у потпуности задовољни, дио борачке популације није социјално збринут“, рекао је Савић.

Он је напоменуо да је овај дан и прилика да се истакне да ће у наредном периоду бити извршени додатни напори да се побољша социјална позиција борачких категорија како би они били задовољни, не зато што су били учесници Одбрамбено-отаџбинског рата, него као обични грађани да буду равноправни са осталима.

Крсну славу Борачкој организацији и демобилисаном борцима Војске Републике Српске честитао је и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који је нагласио да је ово један од дана за присјећање на све оне који су своје животе дали за слободу српског народа, као и све борце који су дали све од себе да се данас живи у слободној Српској.

„Општина Вишеград сваке године из буџета издваја 200.000 КМ за општинску Борачку организацију и тај новац је намијењен за помоћ породицама погинулих бораца и демобилисаним борцима ВРС. Сарадња општине Вишеград и Борачке организације је на највишем нивоу и ми ћемо се свакако трудити да из године у годину повећавамо тај износ“, рекао је Ђуревић.

СРНА