Обиљежен Међународни дан борбе против злоупотребе дроге

26.06.2019.

Службеници Полицијске станице Вишеград су данас, поводом Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге, грађанима дијелили промотивни материјал са информицајама за родитеље на који начин да спријече штетно дејство злоупотребе опојних супстанци код дјеце.

Ове активности реализоване су у оквиру кампање „Одупри се виртуелним изазовима“, коју реализује Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Портпарол Полицијске управе Фоча Свјетлана Говедарица рекла је да је циљ ове акције подизање свијести грађана о штетном дјеловању и посљедицама које настају конзумирањем наркотичких средстава.

Говедарица је истакла да промотивни материјал садржи и основне податке о симптомима код лица која започињу конзумирање недозвољених супстанци, те информације за родитеље како спријечити штетно дејство злоупотребе опојних супстанци код дјеце.

„На лецима су приказане и фотографије марихуане, хероина, кокаина, екстазија, као и симптоми које изазивају приликом конзумирања, те савјети како поступати са дјететом уколико се открије да конзумира дрогу“, истакла је Говедарица.

Генерална скупштина УН је 1987. године 26. јун прогласила Међународним даном борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге, желећи да упозори свјетску јавност на сверастући проблем злоупотребе дроге и потребу активног укључивања свих актера у акцију са заједничким циљем – стварање међународног друштва без злоупотребе дроге.

СРНА