Обиљежен Дан Основне школе „Вук Караџић“

24.05.2019.

У Основној школи „Вук Караџић“ у Вишеграду пригодним програмом свечано је обиљежен Дан школе у присуству родитеља, дјеце и бројних гостију.

Директор ове школе Момир Радојичић рекао је да су ученици представили своја достигнућа током школске године.

„Ова година је успјешнија у односу на претходне, како у основној, тако и у средњој школи, јер су наши ученици постигли значајне резултате на регионалним и републичким такмичењима“, навео је Радојичић.

Он је посебно захвалио општини Вишеград, невладином сектору, међународним организацијама, ЛОТ тиму и владама Јапана и Словачке на помоћи у санацији школа.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је ученицима и наставницима Дан школе, подсјетивши да је општина у претходном периоду значајно учествовала у реконструкцији објеката који припадају школи.

„То не би било могуће без предузећа `Хидроелектране на Дрини` који су се укључили у све акције до сада, а заједно смо аплицирали и прошли на пројекту преко јапанске Амбасаде у склопу којег је урађено гријање у обје фискултурне сале, фасада и замјена столарије на доњој згради Основне школе“, истакао је Ђуревић.

Према његовим ријечима, у току ове године планира се постављање ограде око цијелог школског дворишта са циљем безбједности дјеце.

„Општина је финансирала и уградњу надзорних камера које су повезане у систем Станице јавне безбједности у Вишеграду“, нагласио је Ђуревић.

Ђуревић је додао да општина Вишеград кроз буџет издваја новчана средства за подстицање наталитета.

Посебне захвалнице за подршку и помоћ школи добили су општина Вишеград, општина Ново Горажде, предузеће „Хидроелектране на Дрини“, Станица јавне безбједности Вишеград, Дом за лица са инвалидитетом, Црквена општина Вишеград, Ауто-мото друштво Вишеград и Ковиљка Дамјановић.

СРНА