Обиљежен Дан одбране Вишеграда

28.10.2017.

Борачка организација Вишеград обиљежила је данас Дан одбране Вишеграда на Доњој Лијесци, мјесту страдања породице Танасковић, из које су убијена два брата и малољетна сестра.

Миља Танасковић изгубила је синове Радета, Владу и кћерку Владанку, када је такозвана Армија БиХ упала у село и побила цивиле и борце овог краја.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Милисав Васић рекао је новинарима да су од 23. до 29. октобра 1992. године муслиманске снаге вршиле нападе на положаје Вишеградске бригаде.

„Ти дани се сматрају једним од важнијих дана у одбрани града Вишеграда. Један од највећих напада био је 29. октобра када су муслиманске снаге имале задатак да дођу до града Вишеграда. Борачка организација Вишеград, демобилисани борци и команданти данас су изашли на мјесто догађаја да одају почаст погинулим борцима који су дали свој живот за стварање Републике Српске“, нагласио је Васић.

Он је додао да је у тим борбама погинуло седам бораца и четири цивила.

Представници вишеградске Борачке организације су у оквиру обиљежавања Дана одбране прислужили свијеће палим борцима на Војничком гробљу на Мегдану.

СРНА