О сарадњи Вишеграда и Врњачке Бање

02.09.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић разговарао је данас са делегацијом општине Врњачка Бања о даљој сарадњи ове двије локалне заједнице и унапређењу развоја туризма.

На састанку у општини Вишеград закључено је да ове општине треба да се узајамно повезују како би успоставиле сарадњу у различитим областима, као што су култура, спорт, туризам и привреда.

Ђуревић је изјавио новинарима да је сарадња до сада била у области спорта, али је разговарано о туризму и привреди.

„Договор је да организујемо узвратну посјету Врњачкој Бањи. Одредићемо делегацију, представнике из свих сфера друштвеног живота и да направимо конкретан резултат посјете“, рекао је Ђуревић, напомињући да је Врњачка Бања регионални центар туризма.

Први помоћник предсједника општине Врњачка Бања Саша Грковић рекао је да је разговарано о привредним и другим потенцијалима ових општина.

„Наш циљ је да проширимо пријатељства и већ смо позвали представнике општине у узвратну посјете током које ћемо конкретизовати сарадњу“, нагласио је Грковић.

Он је рекао да ће данас присуствовати пријатељској утакмици Рукометног клуба „Вишеград“ и „Гоч-Меркур“ из Врњачке Бање.

Састанку су присуствовали директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић, предсједник Рукометног клуба „Вишеград“ Чедомир Гузина, представници општине Врњачка Бања, те предсједник Рукометног клуба „Гоч-Меркур“ из Врњачке Бање.

СРНА