О промоцији Вишеграда у Токију

02.10.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић разговарао је данас са представником Агенције за промоцију страних инвестиција БиХ у Јапану Шигехиком Нишихама о представљању ове локалне заједнице у Јапану, те о аплицирању пројеката према јапанској Влади.

Ђуревић је рекао да са Нишихамом има добру сарадњу, те да је Вишеград промовисан у туристичким брошурама Јапана, а захваљујући овој сарадњи општина је аплицирала за реконструкцију Основне школе „Вук Караџић“ и тај пројекат је успјешно завршен.

„Настављамо сарадњу и сада ћемо конкурисати за пројекат помоћи Дому здравља. Вјерујем да ћемо успјети у томе на задовољство свих“, додао је Ђуревић и захвалио Шигехику за посјету и добру промоцију ове локалне заједнице у његовој земљи.

Нишихама је рекао да воли да дође у Вишеград, те да му се допада гостопримство тамошњих људи.

„Вишеград је веома лијеп и на више начина настојим да промовишем те природне љепоте. У сарадњи са локалном заједницом радимо на квалитетним пројектима, с циљем развоја ове општине“, навео је Нишихама.

Састанку, који је одржан у општини Вишеград, присуствовала је и директор вишеградске Туристичке организације Оливера Тодоровић.

Представник Агенције за промоцију страних инвестиција Шигехико Нишихама 30 година прати дешавања у БиХ и водећи је представник на пољу економске и културне сарадње.

СРНА