О проблему мјештана Вардишта при преласку границе 22. септембра

10.09.2020.

У Вишеграду ће 22. септембра бити одржан састанак представника општине са представницима Граничне полиције и царине о проблему отежаног преласка границе са Србијом за мјештане Вардишта који желе да обрађују своје парцеле са друге стране ријеке Рзав.
Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изразио је наду да ће на том састанку доћи до рјешења за лакши прелазак мјештана преко граничног прелаза.

Након данашњег састанка са мјештанима Вардишта, Ђуревић је рекао да се проблеми житеља ове мјесне заједнице углавном односе на инфраструктуру, те да су данас донијели закључке и направили динамику рада на отклањању свих недостатака.

Мјештанин Вардишта Милан Грујевић каже да се љети стварају велике гужве на граничном прелазу и да мјештани не могу са пољопривредним машинама да се укључе у колону возила која чекају на прелазак границе.

„Чека се по пар сати да би се стигло на парцелу“, рекао је он.

Предсједник мјесне заједнице Вардиште Ненад Мијаџевић каже да је у овој мјесној заједници урађено много у претходном периоду, те да им је гранични прелаз за сада највећи проблем који имају.

„Оно што је начелник обећао то је испунио. Прије свега, расвјета, а санирани су и путеви. Гранични прелаз је за сада проблем који имамо, а општина ће посредовати како би помогла да се то ријеши на задовољство свих“, каже Мијаџевић.

Мјештанин Миленко Јевтић нагласио је да дуго година имају проблем и са прилазом пословном објекту који се налази у близини граничног прелаза.

„Доласком граничног прелаза нама је онемогућен прилаз и нормално функционисање, промет је опао јер нико не може да изађе да би се одморио код нас. Ми смо услужна дјелатност, зависимо од пролазника и гостију који нама долазе. Надам се да ћемо успјети наћи рјешење“, навео је Јевтић.

СРНА