Ново занимање и рачунарска опрема у Средњошколском центру

24.08.2020.

Средњошколски центар „Иво Андрић“ у Вишеграду спреман је за почетак нове школске године, која ће почети у уторак, 1. септембра, а ове године новина су кабинет информатике и рачунарска опрема коју је набавила општина Вишеград, потврдила је Срни директор те васпитно-образовне установе Дивна Васић.
„Нова опрема биће намијењена за средње стручне школе, за реализацију наставног садржаја и унапређење информатичких знања“, навела је Васићева.

Она је напоменула да је од ове године у Средњошколском центру уведено ново занимање – техничар мехатронике, које повезује знања из електронике, машинства и рачунарства.

„Школу похађа 300 ученика и имамо довољан број учионица и потпуну кадровску заступљеност за одржавање измијењеног вида наставе због епидемије вируса корона. Поштујемо сва упутства и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске и Министарства просвјете и културе“, рекла је Васићева.

Она је нагласила да ће одјељења бити подијељена на два дијела, до 15 ученика у једној учионици, у школи ће бити двије смјене са часовима од по 20 минута, уз поштовање дистанце међу ученицима у клупама.

„У прве разреде за школску 2020/2021. годину уписано је 80 ученика, а прва смјена ће се реализовати од 7.30 до 10.15 часова, док ће друга бити од 10.30 часова“, навела је Васићева.

СРНА