Нови туристички промотери

17.05.2017.

Туристичка организација општине Вишеград запослила је четворо нових промотера како би спремно дочекала предстојећу љетну сезону, рекла је Срни директор Туристичке организације Оливера Тодоровић.

„У априлу смо запослили четири дјевојке које би требало да упознају туристе о смјештајним капацитетима, гастрономији и другим садржајима. Оне ће дио радног времена проводити и у Андрићграду“, навела је Тодоровићева.

Она је истакла да је на овај начин омогућено туристима да им све информације буду доступне током цијеле седмице.

Тодоровићева је најавила одржавање манифестације „Златне руке Подриња“, првог викенда у јуну.

„Ријеч је о манифестацији којом желимо да валоризујемо традиционалне занате, рукотворине и све што може да се налази у туристичкој понуди Вишеграда и регије“, истакла је Тодоровићева.

Она је нагласила да је туристичка сезона у Вишеграду почела прије првомајских празника.

„По броју организованих група, број долазака је у почетку повећан, а по најавама ђачких екскурзија, сматрамо да ће ова година бити боља од претходне“, каже Тодоровићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће општина у сарадњи са Туристичком организацијом реализовати у току сљедећег мјесеца заједнички пројекат постављања кућица за продају сувенира.

„Туристичке кућице биће постављене на локацијама на Тргу палих бораца и у улици Друге Подрињске бригаде, а све са циљем љепшег и атрактивнијег изгледа града“, навео је Ђуревић.

Он је истакао да је планирано и постављање билборда на којима ће се налазити мапе града са значајним културно-историјским, смјештајним и угоститељским капацитетима.

„Вишеград је неодвојив дио понуде у свим туристичким дестинацијама и ми спремно дочекујемо туристе, за које вјерујемо да ће уживати у свим садржајима“, додао је Ђуревић.

СРНА