Нове табле у Основној школи „Вук Караџић“

29.01.2018.

У вишеградској Основној школи „Вук Караџић“ данас су постављене нове школске табле за које је општина Вишеград издвојила око 5.500 КМ.
Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је општина обезбиједила 36 нових табли, те додао да је ово наставак помоћи Основној школи, односно дјеци у овом граду.

„Наставићемо са пројектима помоћи како би дјеци био омогућен квалитетнији рад. У сарадњи са Хидроелектраном `Вишеград` прошле године смо реконструисали централно гријање“, рекао је Ђуревић.

Момир Радојчић, директор Основне школе „Вук Караџић“ рекао је да су табле у школи биле дотрајале, а након провјере цијене реконструкције, обратили су се општини за помоћ.

„Ово је веома битан пројекат за нас. Желим да се захвалим начелнику и руководству општине, а табле ће бити замијењене у свим учионицама ове и подручних школа“, додао је Радојчић.

Он је истакао да ће овај пројекат много помоћи у унапређењу наставе, те напоменуо да је општина учествовала у реконструкцији гријања, реконструисању учионица у подручним школама, а набављен је и дидактички материјал, што је унаприједило рад школе.

Учитељица Данка Петковић рекла је да ће нове табле помоћи много у раду.

„Табле су биле старе и оштећене, а тешко је било на њима и писати. Ово нам је велика помоћ. Предности су у томе што је ово чистије јер креда оставља траг, дјеца не треба да доносе воду за брисање“, истакла је Петковићева.

Она је додала да свако наставно средство које уђе у учионицу је одлична помоћ. „У посљедње вријеме добили смо много тога, а претходних година је било јако мало помоћи“, истакла је Петковићева.

Основну школу „Вук Караџић“ похађа 750 ученика.

СРНА