Нове просторије за Удружење бродара

18.01.2019.

Општина Вишеград додијелила је нове просторије локалном Удружењу бродара „Вишеград на Дрини“.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће ово удружење увијек имати подршку општине чија је намјера да се пловила на ријеци Дрини региструју и да удружење има комплетну евиденцију о њима.

„Одборници су подржали ову идеју и наша обавеза је да ово удружење развијамо и помажемо“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да ће општина Удружењу „Вишеград на Дрини“ донирати рачунар са штампачем.

„Наша идеја је да сви који се баве превозом туриста продају карте преко Удружења, што ће представљати један од извор финансирања овог удружења“, навео је Ђуревић.

Предсједник Удружења бродара „Вишеград на Дрини“ Давор Радовић рекао је да је ово прво удружење људи који се баве пловљењем Дрином у овом мјесту.

„Велику помоћ и подршку добили смо од начелника Ђуревића. Сматрамо да ће у будућности бити веома интензиван водени саобраћај, што ће од нас захтијевати велику пажњу при сваком изласку на воду, са циљем безбједне пловидбе“, истакао је Радовић.

Он је навео да је Удружење са два пројекта аплицирало код локалне заједнице, те да им је потребна подршка посланика у Народној скупштини Републике Српске, како би покушали реализовати те пројекте.

„Требали бисмо обиљежити пловни пут и опасно подручје пловидбе, као и обезбједити комуникацију између пловила у кањону, гдје је мобилни сигнал непоуздан“, навео је Радовић.

СРНА