Нове мјере пронаталитетне политике

24.01.2020.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина спроводи нове мјере пронаталитетне политике, за шта се из општинског буџета издваја 100.000 КМ.

Ђуревић је истакао да у складу са скупштинским одлукама исплата једнократне помоћи за прво и друго дијете износи 500 КМ, а за треће и свако наредно 1.000 КМ.

Он је навео да су у прошлој години поднесени и захтјеви који се односе на помоћ за свако дијете од рођења до навршене једне године чији родитељи немају мјесечна примања виша од 500 КМ.

Ђуревић је нагласио да општина издваја и средства за боравак дјеце у предшколској установи, те за трошкове лијечења стерилитета и вантјелесне оплодње.

„Општина Вишеград је увела и додатни подстицај на боравак дјеце у предшколској установи, а новом скупштинском одлуком прописано је да родитељи који имају истовремено двоје дјеце у обданишту, општина рефундира 50 одсто средстава за боравак другог дјетета у овој установи“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да су дјеца будућност и све капацитете треба усмјерити на рађење, опстанак, останак и боље услове за сву дјецу.

„Наша обавеза и у наредном периоду биће подршка младим људима“, поручио је Ђуревић.

СРНА