Нова спортска опрема за каратисте

20.03.2018.

Чланови Карате клуба „Дрина“ из Вишеграда добили су вечерас нову спортску опрему, коју је обезбиједила општина Вишеград.

„Обезбиједили смо 56 тренерки за млађе категорије овог клуба. Наставићемо да помажемо све спортске клубове“, рекао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и напоменуо да је ово наставак активности од прошле године, када су остали клубови добили спортску опрему.

Он је најавио да ће у наредном периоду бити реконструисане фискултурне сале у Основној школи „Вук Караџић“ и да ће бити урађено централно гријање, те фасада и столарија.

Ђуревић је напоменуо да општина за спорт издваја 250.000 КМ и исто толико за Јавну спортску установу „Дрина“.

Тренер Карате клуба „Дрина“ Ненад Леканић рекао је да је за дјецу која годинама вјежбају и остварују одличне резултате, спортска опрема велики поклон.

„Клуб има иза себе много добрих резултата, а имамо и такмичара који је узео Балканску медаљу што је изузетан успјех за Републику Српску. Вјерујем да ће бити још таквих такмичара“, истакао је Леканић и захвалио општини.

Члана Карате клуба „Дрина“ Жељана Матовић рекла је да ће овај клуб захваљујући општини бити препознатљив на свим такмичењима.

„Тренирам карате десет година и задовољна сам постигнутим резултатима“, додала је Матовићева.

СРНА