Нова јавна расвјета

11.04.2017.

У дијелу насеља Горње Шегање и у дворишту Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду постављена је нова јавна расвјета, рекао је Срни руководилац „Електродистрибуције“ Вишеград Радојко Сташевић.

Сташевић је прецизирао да је проширена јавна расвјета на крајевима улица и попречним улицама, те уграђене додатне и поправљене свјетиљке на мјестима гдје је било потребно.

„За ову јавну расвјету није био потребан пројекат, радили смо проширење јавне расвјете и стављали смо је на постојеће стубове“, додао је Сташевић.

Он је напоменуо да је код Основне школе урађена новоизграђена јавна расвјета, а да су поједини стубови замијењени са уградњом додатних свијетиљки.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да општина инвестира у јавну расвјету, са циљем безбједности грађана и учесника у саобраћају.

„Постоји велики број улица који су неосвијетљене и наш план је да рјешавамо проблем јавне расвјете, на мјестима гдје је то неопходно“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да ће у овој години бити ријешен проблем расвјете у више насеља на подручју општине Вишеград, а да ће бити освијетљена и туристичка мјеста и културно-историјски споменици.

„У току је израда техничке документације за израду јавне расвјете која је неопходна да бисмо почели са радовима“, казао је Ђуревић.

Из општинског буџета за 2017. годину планирано је 64.000 марака за јавну расвјету.

СРНА