Неуписана пловила биће одузимана, а власник санкционисан

24.07.2019.

Пловила на води биће одузета, а власници санкционисани уколико их не упишу у уписник локалне заједнице, један је од закључака састанка који је данас одржан у општини Вишеград, поводом представљања Закона о унутрашњој пловидби Републике Српске.

Главни републички саобраћајни инспектор Данислав Драшковић рекао је да је начелника општине Младена Ђуревића и његове сараднике из Одјељења за инспекцијске послове упознао о одредбама новог закона.

„Локалним заједницама дата су нова овлаштења у погледу дјеловања инспекције локалне заједнице и комуналне полиције, када је ријеч о регистрацији пловила и контроли њиховог уписа који врши локална јединица. Законодовац је превидио да ће пловила бити одузимана уколико не буду регистрована, односно уписана“, рекао је Драшковић Срни.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Милица Станчић рекла је да је Комунална полиција новим законом о саобраћају добила надлежност да може да контролише пловила на води.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић очекује да ће новим законом о ријечној пловидби бити повећана безбједност учесника у овом виду саобраћаја.

Народна скупштина Републике Српске 13. јуна је усвојила Закон о унутрашњој пловидби.

СРНА