Нешић: Напад на двоје стараца класично разбојништво

29.03.2023.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да је у случају напада на двоје стараца који се десио у селу Омерагићи код Вишеграда ријеч о класичном разбојништву које се неће толерисати.

Нешић је навео да се након 30 година ове особе не могу сматрати повратницима, већ становницима Вишеграда.

Он је данас је у Вишеграду разговарао са начелником Младеном Ђуревићем и предсједником Скупштине општине Српком Баранцем о безбједносној ситуацији у овој општини, посебно у свјетлу овог напада, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Нешић је похвалио реакцију начелника Ђуревића у управљању ситуацијом и смиривању тензија, као и професионализам полиције Републике Српске који је резултирао брзим откривањем и хапшењем особе која се сумњичи да је извршила ово дјело.

Он је навео је да ова реакција може бити примјер и другим полицијским агенцијама у БиХ, те да као министар безбједности очекује ефикасност полицијских и правосудних институција и брзо откривање починилаца напада на људе и имовину који се дешавају и у другим дијеловима БиХ.

Током састанка разговарано је и о другим безбједносним изазовима са којима се суочава ова локална заједница, која је као погранична општина била и на великом удару илегалних миграција.

Саговорници су разговарали и о могућностима побољшања услова рада и олакшавања протока људи и роба на граничним прелазима, те другим могућностима унапређења сарадње са овом локалном заједницом.

Нешић је истакао отвореност за сарадњу и спремност за конкретну подршку овој општини с циљем јачања безбједности и побољшања живота становника Вишеграда.

СРНА