Нема заражених, у кућној изолацији 13 особа, карантин празан

27.04.2020.

На подручју општине Вишеград нема заражених особа вирусом корона, 13 их се налази у кућној изолацији, док је 378 особа завршило са медицинским надзором, саопштено је из локалног Штаба за ванредне ситуације.

Карантин, у коме не борави више ниједно лице, дезинфикован је, очишћен и спремно чека евентуалне нове кориснике.

Санитарни инспектор општине Вишеград приликом обиласка продајних објеката у насељима Бикавац, Шегање, Душче, Црнча и Гарча, бутика и бензинских пумпи није забиљежио ниједну неправилност.

„Радници ових објеката поштују прописане мјере и носе заштитну опрему, али проблем су купци који не поштују мјере и не схватају важност и улогу ношења маски и рукавица“, закључено је на данашњој сједници Штаба.

Штаб за ванредне ситуације апеловао је на све грађане ове локалне заједнице да не путују у сусједне општине и да смање социјални контакт с циљем спречавања ширења вируса корона.

„С обзиром да су у Федерацији БиХ укинуте неке од мјера, а које још важе у Републици Српској, то представља проблем. Свакодневно у Федерацију долази велики број лица из различитих европских земаља, који су потенцијални преносиоци вируса, а многи од њих улазе и у Српску“, упозорили су из Штаба за ванредне ситуације.

СРНА