Неимари пробили све рокове

10.02.2018.

Мост Мехмед-паше Соколовића у Вишеграду ни након двије године од завршетка реконструкције није добио употребну дозволу, јер вишемјесечно пробијање рокова за уклањање недостатака кочи процедуру, пише „Глас Српске“.

Реконструкција познате Ћуприје на Дрини, која је један од три споменика из БиХ на листи Унеска, почела је 2013. године, а радови вриједни око десет милиона КМ окончани су у децембру 2015. године.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић каже да су грађани огорчени, јер радници турске фирме „Ербу“ константно пробијају рок за уклањање 11 недостатака, који су уочени одмах након што је санација окончана.

Ђуревић је истакао да је Турска развојна агенција ТИКА изабрала фирму „Ербу“ за извођача радова који ће санирати недостатке, те да је рок за њихово отклањање истекао прије више од три мјесеца.

„Колико ми је познато, још нису затражили технички пријем, јер радове нису ни привели крају“, рекао је Ђуревић и додао да не постоји правни начин да убрзају Тику и раднике из Турске да посао приведу крају.

У канцеларији Тике у Сарајево истакли су да им је остало да отклоне још три недостатка који се односе на фугирање између плоча, затим на хитаб и чесме, те додали да би радови требало да крену крајем марта или почетком априла и да ће бити завршени за двије седмице, након чега ће бити покренут процес за издавање употребне дозволе.

СРНА