Недјеља дјетета од 7. до 13. октобра

01.10.2019.

Јавна установа за предшколско васпитање и образовање „Невен“ у Вишеграду бројним манифестацијама обиљежиће Недјељу дјетета која ће од 7. до 13. октобра бити одржана под називом „Моја седмица, моја година“.
Директор ове установе Данка Митровић рекла је да ће у понедјељак, 7. октобра, дјеца у 9.00 часова посјетити општину Вишеград, гдје ће их примити начелник Младен Ђуревић.

Истог дана, са почетком у 17.00 часова у обданишту „Невен“ биће одржано дружење са родитељима о теми „Развој говора као показатељ напретка у психо-физичком разоју дјеце“.

У оквиру обиљежавања Недјеље дјетета у дворишту обданишта биће промовисан спорт, а биће организована и посјета ученика Основне школе „Вук Караџић“ и чланова Удружења „Мој пријатељ“.

Једна од планираних активности је и посјета Манастиру Вазнесења Господњег у Вардишту.

Обиљежавање Недјеље дјетета представља начин да се јавности укаже на потребу и обавезу поштовања дјетета и заштиту дјечијих права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета, коју је 1989. године усвојила Скупштина УН.

Недјеља дјетета обиљежава се сваке године у првој седмици октобра, а циљ манифестације је промоција права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и јачање одговорности свих субјеката заштите, као и упознавање шире јавности о потребама дјеце, те њиховим психосоцијалним одрастањем под једнаким условима.

СРНА