Недеља дјетета почиње сутра богатим садржајима

01.10.2023.

Јавна установа за предшколско васпитање и образовање „Невен“ у Вишеграду организоваће бројне манифестације у оквиру Недјеље дјетета која ће бити одржана од сутра до 8. октобра под слоганом „Другарство чувајмо, љубав његујмо“.

Директор ове установе Данка Митровић рекла је да ће сутра бити организована посјета ученицима првих разреда основне школе и дружење кроз ликовне и музичке радионице. Истог дана биће одржан и „Атеље под ведрим небом“, односно израда тематских цртежа у дворишту установе.

За уторак, 3. октобар, планирана је посјета Храму Светог цара Лазара у Андрићграду и шетња дјеце главном улицом уз даривање пролазника порукама о теми пријатељства.

У сриједу, 4. октобра, биће одржана интерактивна радионица са дјецом о значају пријатељства, а гост ће бити педагог Тања Новаковић.

Једна од планираних активности је и посјета Манастиру Вазнесења Господњег у Вардишту, те дружење са начелником општине.

Обиљежавање Недјеље дјетета представља начин да се јавности укаже на потребу и обавезу поштовања дјетета и заштиту дјечијих права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета коју је 1989. године усвојила Генерална скупштина УН.

Недјеља дјетета обиљежава се сваке године у првој седмици октобра, а циљ манифестације је промоција права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и јачање одговорности свих субјеката заштите, као и упознавање шире јавности о потребама дјеце, те њиховим психосоцијалним одрастањем под једнаким условима.

СРНА