Назвати улицу по Споменку Гостићу

10.12.2016.

У Андрићграду је у организацији општине Вишеград приказан филм „Споменко на вјечној стражи“, са циљем да се грађани подсјете на херојство најмлађег одликованог борца Војске Републике Српске Споменка Гостића који је погинуо 1993. године на Озрену, те да једна од улица понесе његово име.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће на сједници Скупштине општине, која ја заказана за понедјељак, 12. децембар, дати приједлог да се улица у Вишеграду назове по храбром, младом јунаку.

„Нама је велика част да је Вишеград први у Републици Српској покренуо иницијативу да се додјели име улице по Споменку Гостићу“, додао је Ђуревић.

Одборник Скупштине општине Вишеград Дарко Андрић рекао је да је ово најмање што Вишеград може да уради, као сјећање на велику бесмисао рата, на великог, а најмањег јунака, на велике људске судбине које морају бити упамћене у српском народу.

„Драго нам је што је Вишеград прва општина која на овакав начин даје допринос за све оно велико што су Споменко и слични људи допринијели свима нама“, додао је Андрић.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Милисав Васић рекао је да је вишеградска Борачка организација прва промовисала овај филм, те изразио задовољство што учествују у одлуци начелника да једна од улица добије име Споменка Гостића.

Аутор филма Миле Савић рекао је да је Споменко апеловао да његови вршњаци и пријатељи широм свијета помогну у лијековима и храни немоћнима и гладнима.

Он је изразио очекивање да ће и други начелници и одборници погледати овај филм и да ће пожељети да једну улицу или школу назову по Споменку Гостићу.

„Апелујем да се сви начелници угледају на Вишеград. Овим је постигнут циљ, а то је да Споменко не буде заборављен“, истакао је Савић.

СРНА