Најуспјешнија година за „Андрићев конак“ – приход 1.5 милиона КМ

27.12.2022.

За предузеће „Андрићев конак“, у оквиру којег послује хотел „Вишеград“, ова година била је најуспјешнија до сада са приходом од 1,5 милиона КМ, изјавио је директор предузећа Александар Гавриловић.

„Према процјенама које имамо остварили смо 1,5 милиона КМ. Имали смо велики број туриста и успјешно смо реализовали пројекат ваучера. Реконструисан је простор љетне баште, а у плану нам је да реконструишемо ресторан“, рекао је Гавриловић новинарима након коктела који је вечерас приређен поводом девет година постојања предузећа „Андрићев конак“.

Он је истакао да су радници у овој најуспјешнијој години изнијели велики терет.

„Радници су изнијели велики терет, а ми ћемо имати разумијевања и надам се да ћемо бити у прилици да повећамо примања радника и да у 2023. години послујемо још боље“, навео је Гавриловић.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац рекао је да је хотел популарна дестинација сваког туристе, јер је од Београда до Дубровника једна од најљепших башта поред Ћуприје на Дрини.

Начелник Младен Ђуревић рекао је да је хотел одличан промотер Вишеграда и да својим квалитетом развија хотелијерство и туризам у правом смјеру.

„Хотел `Вишеград` иза себе има дугу традицију рада и ми смо поносни на успјешна предузећа са подручја наше општине“, истакао је Ђуревић.

Обиљежавању годишњице предузећа „Андрићев конак“ присуствовали су представници јавног и политичког живота општине.

Хотел „Вишеград“ има и Андрићев апартман, собу у којој је приликом посјета Вишеграду 1963. и 1972. године боравио нобеловац Иво Андрић.

СРНА