Најбољи – одбојкашица Ивана Плећић и каратиста Никола Полуга

11.05.2017.

Члан Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“ Ивана Плећић проглашена је за најбољу спортисткињу у општини Вишеград у прошлој години, а а за спортисту године члан Карате клуба „Дрина“ Никола Полуга.

Плећићева је рекла да је за њу част и привилегија што је већ другу годину проглашена најбољом спортисткињом.

Полуга, који је шести пут изабран за спортисту године, навео је да је највећи успјех постигао у Мелбурну 2013. године када је постао сениорски првак.

Најуспјешнији женски спортски клуб је Одбојкашки клуб „ХЕ на Дрини“, а мушки Карате клуб „Дрина“.

За најуспјешнијег тренера проглашен је Ненад Леканић из Карате клуба „Дрина“.

Најбољи спортски радник у прошлој години, предсједник Рукометног клуба „Вишеград“ Чедомир Гузина рекао је да је ово признање свим спортским радницима који су основали овај рукометни клуб и прикључили се породици клубова у БиХ који остварују најзначајније резултате.

Тренер године омладинских секција је Никола Трипковић, члан Рукометног клуба „Вишеград“.

Признања за изванредне спортске резултате у 2016. години добиће члан Одбојкашког клуба „Црвена звезда“ Београд Ана Ашоња и члан Кошаркашког клуба „Игокеа“ Александровац Далибор Илић.

За најперспективније спортисте у овој општини проглашени су члан Фудбалског клуба „Дрина ХЕ“ Марко Шушњар, члан Кошаркашког клуба „Варда ХЕ“ Михаило Нешковић, члан Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“ Нађа Вучићевић, члан Карате клуба „Дрина“ Магдалена Ћирковић, члан Џудо клуба „Вишеград“ Лука Стјепановић, члан Рукометног клуба „Вишеград“ Вук Шијаковић, члан Веслачког клуба „Једрина“ Јелена Рађен и Филип Цуца из спортске секције „Бамби“.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је свим спортистима и клубовима на постигнутом успјеху и обећао да ће општина и наставити да унапређује услове за рад свих клубова.

СРНА